© dutchy body casting - alle rechten voorbehouden
Adres. Mgr. Goossenssingel 7, 5262 SM Vught
Tel. 073-6419915
Wat is bodycasting ?

Bodycasting of ook wel lifecasting is een proces om direct op het lichaam een mal te maken, waarbij deze mal later als gietvorm dient om bijvoorbeeld gips in te gieten.
Sommige mallen, zoals van handen kunnen al in enkele minuten worden gemaakt. Een torso mal maken duurt ongeveer 45 minuten. De door ons gebruikte materialen zijn huidvriendelijk en veilig in gebruik.
Van een gezicht, handen, voeten, borsten, billen en zelfs van een compleet lichaam kan een mal worden gemaakt voor unieke beelden.
Het maken van de mal is het belangrijkste moment in het complete proces, omdat de mal later als exacte gietvorm dient. Dit betekent dat wij uitgebreid de tijd nemen om u alles uit te leggen hoe het in het werk gaat. Het is ons doel om het u zo comfortabel mogelijk te maken.


Uiteindelijk betekent het dat er op uw huid een vloeibare rubber achtige gel wordt gesmeert, deze wordt in ongeveer 10 minuten stevig, maar niet hard. Voor de stevigheid wordt er op de eerste laag gel een laag gips gesmeert. Nadat het gips hard is worden deze 2 lagen als één geheel redelijk eenvoudig afgenomen. Uw aandeel in het bodycasting proces is nu voltooid. De mal is gerealiseerd.


Het beeld kan aan uw persoonlijke wensen worden afgestemd. Zo kan je er voor kiezen om het super realistische oppervlakte te behouden of u kiest voor een soft finisch. Bij een soft finisch wordt het oppervlakte geschuurt en gelakt.
De beelden kunnen ook nog op allerlei manieren aangepast en beschilderd worden naargelang uw persoonlijke wens. Het beschilderen van een lifecasting in realistische (edel) metaalkleuren is een speciliteit van Dutchy bodycasting.
E-mail. info@dutchybodycasting.nl
 Hele speciale afdrukjes van babyhandjes en babyvoetjes vindt u op www.babyhandafdruk.nl
Home
Bodycasting
Service
Galerij
Contact - profiel
lifecasting
lifecasting Nederland